Veilig Sportklimaat - AFC IJburg

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Veilig Sportklimaat

Het bestuur van AFC IJburg ziet het als zijn kerntaak om alle leden en met name de jonge leden een veilige omgeving te bieden (http://www.veiligsportklimaat.nl/). We willen de huidige situatie waarin kinderen en jongeren kunnen groeien en bloeien bij onze club, behouden. Maatregelen nemen om seksuele intimidatie te voorkomen horen daarbij. We zijn daarom gestart met het in de praktijk brengen van het NOC*NSF traject Voorkomen van seksuele intimidatie. Voor de uitvoering van dit traject is de commissie ‘Voorkomen van seksuele intimidatie’ ingesteld. Wil je graag in deze commissie, mail dan naar voorzitter@afcijburg.com.

Een van de maatregelen die wordt aanbevolen door NOC*NSF en de KNVB ter preventie van seksueel ongewenst gedrag is het invoeren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het invoeren van een VOG binnen de sport geeft meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans dat iemand die eerder in de fout is gegaan, een functie binnen de sport kan uitoefenen. AFC IJburg stelt de VOG daarom ook verplicht. De kosten worden vergoed door de club. Uiteraard wordt van iedereen verlangd hier aan mee te werken.  

Een garantie biedt de VOG natuurlijk nooit, maar de drempel voor mensen met verkeerde intenties ligt hoger. Het heeft een preventieve werking. Ouders, jeugdleden en potentiële jeugdleden kunnen ervan uitgaan dat AFC IJburg alles doet om de jeugd onbezorgd te laten voetballen.”

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!