Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

2022 here we come!

28 december 2021 15:00


Zijn jullie het kerstweekend goed doorgekomen? Aankomend weekend is het oud en nieuw en ik ben benieuwd of er bikkels zijn die een (onofficiƫle) nieuwjaarsduik maken. Het schijnt zacht weer te worden.

Een turbulent jaar was het weer, 2021, met vervelende gevolgen voor alles en iedereen en ook voor onze vereniging. De een komt er beter doorheen dan de ander en ieder doet wat hij kan. Gezondheid is een belangrijk goed en sport is een essentiële sector vindt ook de Tweede Kamer. We hielpen de KNVB de druk op de regering op te voeren. Invoering (sport essentiële sector) na de lockdown, maar goed voor de toekomst!

Positief is dat onze meeste teams in deze competitie (21/22) wel al meer wedstrijden hebben gespeeld dan in het seizoen 20/21!

De eerste helft van dit jaar lagen de competities stil. We begonnen dit jaar daarom na de winterstop met de special edition van de Eltjo Cup en op 23 januari gingen we terug naar de - al in 2020 gestarte - bekende opzet vd Eltjo Cup. Ook al snel viel er flink wat sneeuw, leuke sneeuwpret, de velden wat dagen onbespeelbaar. Sneeuw, hagel, harde wind, in de zomer te warm; het hoort bij een voetbalseizoen en is wel de minste van onze zorgen. De KNVB vond onze cup een goed idee en op 3 juni startte de KNVB Regiocup. In augustus, na de zomervakantie, konden we gelukkig weer allemaal het veld op ter voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen, dat 2 september startte. King Peerwijk begon op dat moment officieel als trainer van ons eerste team. Alle teams draaiden goed mee in de competitie 21/22 en leken op weg naar een mooi seizoen. Inmiddels las ik zit de amateursport sinds 19 december in de negende variatie van een lockdown (in krap twee jaar).

Gelukkig konden de B-categorie teams tot nu toe vrijwel onafgebroken competitie spelen.

De extra overkapping voor buiten bij minder weer, onze nieuwe tent, werd overigens gesloopt (vandalisme, waarom?) en diezelfde nacht was er een inbraak in het materiaalhok, de dader goed op beeld. De beelden liggen bij de politie. Verder merkten we dat de boa’s graag bij onze vereniging voor controle komen, op een dag zelfs drie keer. Afgezien van leuke events zover dat kon met eigen teams, waren er nog de geslaagde TM webinars voor trainers en bijvoorbeeld de finale van Michels Penalty Bokaal op 3 juli. Mooie bekers werden uitgereikt. Verder floreerde onze eigen voetbalschool en deze zomer waren de AFC IJburg voetbalkampen weer een fijn succes. Het bestuur zat achter de schermen niet stil en de ALV van 3 december vond dit jaar weer digitaal plaats. Dat ging prima, maar we hopen op de volgende ALV in de kantine.

Hoe verder na de winterstop

Vanaf 10 januari 2022 trainen we nog één week tot 17.00 uur (tot 18 jaar, 18+ max 2 op 1.5).

Vooralsnog liggen de competities stil tot 22 januari (B-categorie) en 5 februari (A-categorie). De competities die spelen in een zogenaamde najaarsreeks in de categorie A worden eerst uitgespeeld en gaan pas daarna worden heringedeeld voor de voorjaarsreeks.

Als er geen nieuwe maatregelen na 15 januari komen, kunnen in de categorie B alle wedstrijden in het programma gewoon doorgaan, deze wedstrijden staan nog gepland. We houden jullie op de hoogte.

AFC IJburgers, super dank voor jullie enthousiasme, mooie momenten, flexibiliteit, creativiteit en sportiviteit. Trots. Wederom speciale aandacht voor alle (ouder) trainers en onmisbare commissieleden, waaronder de Scheidsrechterscommissie. Dank (assistent) scheidsrechters!
Een fit en gezond 2022 gewenst met veel sportplezier. 2022 maak je borst maar nat, want hier komt AFC IJburg! 

AFC_sneeuw16_januari_2021.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!